Gondolatok – Szilágyi Heléna

macko_mini Kíváncsiak voltunk, hogy a szerzők, milyen gondolatokkal indultak neki a pályaművek megírásának egy pénz nélküli világról. A pályázókat kérdeztük erről.

Szilágyi Heléna – (Értéktelenül?)

“Amikor először megláttam a pályázati felhívást, nagyon megörültem, mert mostanában a sci-fik, valamint a fantasy-k világa birizgálja a képzeletemet legjobban. Bár a novellapályázatokon ezekben a stílusokban még nem nagyon sikerült elismerést szereznem… de éppen ez volt benne a kihívás! Aztán átböngésztem a honlapot és tudatosult bennem, hogy külön kikötések is vannak a témát illetőleg. Elsőre nem igazán tudtam mit kezdeni ezzel, de utána visszaemlékeztem az elmúlt időszakra, eszembe jutott minden, amin keresztül mentem.

Igaz, most tanuló vagyok, de volt majdnem egy év kihagyásom, ami során próbáltam munkát találni az alapdiplomámmal − reménytelenül −, illetve belegondoltam a családom helyzetébe, ahol már jelmondattá vált, hogy „A pénz nem boldogít, viszont a hiánya tönkretesz.” Nem vagyunk telhetetlenek, igazából minden napért újra és újra megküzdöttünk. Édesapám egyesülete nem akart beindulni, édesanyám tartotta el a családot, én pedig alkalmi munkákat találtam csak, mivel semmiféle tapasztalatot nem szerezhettem eddig a szakmámban. Szóval megvolt bennem a vágy egy olyan világ iránt, ahol nem létezik a pénz fogalma. Aztán leültem a gép elé, de csak a tanulmányaim során szerzett filozófiai és pszichológiai bölcsességek keringtek a fejemben. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy semmi épkézláb sztori nem fog kialakulni a szövegkezdeményből, majd az utolsó előtti nap megjött a szikra. Még a beadási határidő előtti utolsó pár órában is az íráson ügyködtem, három embert is megkértem, hogy olvassa át a kéziratot − nagyon hálás vagyok nekik, hogy az éjszaka közepén is szakítottak rám időt − és végül megszületett a mű. Meglepetésemre meg is lett az eredménye, nagyon örülök, hogy bekerültem az első tízbe!”

opnhu_logo_mikro1

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)


hét − = 4

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>