Gondolatok – Szaszkó Gabriella

Erik01Az Adóparadicsom című novellám eredeti ötlete még 2012-ben született meg, amikor decemberben mindenki „várta” a maja világvégét. Az interneten egy érdekes mondatba ütköztem ezzel kapcsolatosan, ami ilyesmi lehetett: „igaz, hogy holnap eljön a világvége, de adózni ezután is kell”. Ezt leírtam saját magamnak, ám majdnem egy évnek kellett eltelnie, hogy ebből egy novellát írjak.
A „pénz nélküli világ” című kiírás azonnal ezt a mondatot hozta fel bennem. Írásaimban szeretem kifordítani az eredeti gondolatokat, így pont egy olyan világot képzeltem el, amelyben holtában sem lehet nyugta az embernek a bürokratikus intézményektől. Először elbizonytalanodtam, hogy vajon mennyire fog illeni az oldal törekvéseihez a kifordított túlvilág gondolta, ennek ellenére mégis megírtam a novellámat, amellyel főként csalódottságot szerettem volna kifejezni az elanyagiasodott világgal kapcsolatban. A történetemben kiemelem, hogy egy pénz nélküli világban is lehet kibúvókat találni, hogy az embereket valamilyen formában megadóztassák, megsarcolják.
A novellámban szerettem volna elhozni egy pénz nélküli világ ígéretét, amely azonban nem kecsegtet sokkal szebb jövővel, mint amelyben élünk. Ennek ellenére a kiírásban, a törekvésben nagyon sok potenciált látok, amelyben még rengeteg érdekes történet lakozhat.
Nagyon örülök, hogy novellám bekerült az első tíz közé, annak ellenére, hogy nem alkottam teljesen pozitív képet a pénz nélküli túlvilágról. Köszönöm, hogy eljátszhattam a gondolattal, annak pedig még jobban, hogy szeretettel olvasták történetemet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)


kilenc − 6 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>