Szeretnék egy autót :)

Két hét múlva kezdődik a tanulás, már nagyon várom. A 11 éves általános képzés után pár év eltelt, így most 24 évesen talán jót is fog tenni :) .  Utólag elgondolkoztam, hogy maradhattam volna továbbtanulni, de nem volt konkrét elképzelésem és vágytam már egy saját lakásra is… Na nem is kell túlgondolni rendben volt ez így.

Miért is vettem rá magam, hogy tanuljak újfent? :) Szeretnék egy autót!

Az első, hogy vezetői engedélyhez kellett jutnom. Wáááá :) Megnéztem a Neten, hogy milyen lehetőségeim vannak. Tanfolyamot és oktatót kellett választanom. A tanfolyami időpontot könnyen kiválasztottam, de a gyakorlati oktatásnál át kellett böngésznem az oktatók statisztikáit. Meg is találtam a “legjobb”akat, akik olyan telítettek, hogy képtelenség volt bejutni. Végül választottam egy számomra elfogadhatót, akivel az időpont egyeztetés is sikerült. A tanfolyamot gyorsan letudtam. A gyakorlati oktatás izgalmasan telt és végül másodikra meg is lett a vezetői engedély. Talán a könnyebbik része volt a jogosítványt megszerezni.

Régóta megvan a kiszemelt járgány, bár egyelőre nincs jogosultságom hozzá. :( Több út is létezik. Például elfoglalhatok másik munkakört, amihez lenne is kedvem. (Most pincérkedem és elég megterhelő a késői hazajárás, ráadásul rá kellett jönnöm, hogy nem szeretek az emberekkel foglalkozni)

Másik lehetőség, a munkakör teremtés. Korábban volt egy ötletem, hogyan lehetne jobbá tenni az éttermet, de végül a vezetés elvetette, így másik munkakört sem hoztak létre számomra. Kissé kiábrándultam, mert akkoriban nagyon beleéltem magam. Ötlet persze lenne… de… eldöntöttem, hogy maradok a hagyományos megoldásoknál. Szétnéztem az aktuális munkakörök és hozzátartozó szintértékek között. Jelenleg 30-as szinten vagyok és 35-ös szintnél már jogosult leszek egy autóra.

A 40-es szinten sok munkakör található. Szinte magától adódóan a személyi és áru jellegű szállítmányozási munkakörök is (taxi, busz, teheráru fuvarozó stb.), de a nekem tetsző és mókás munkakört a 40-esen találtam meg: Festő és mázoló .

El lehetne jutni kevesebb tanulással is a célomhoz, de hosszabb távon ez talán jobban megéri (egy életpálya tanácsadóhoz is el fogok még menni) . Végül összeállítottam a tervet, ami alapján 1,5 évet kell tanulnom. Utána a MobilTex céghez fogok elmenni szobafestő gyakorlatra ahol, – ha a hely megtetszik – ott maradok a továbbiakban is.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)


+ 9 = tizenhárom

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>